Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ποινική δίωξη στο δήμαρχο Τήλου για το γάμο ομοφυλοφίλων

Μετά τις χαρές ετοιμάζονται και οι… καμπάνες για τους δύο γάμους ομοφυλοφίλων που έγιναν το 2008, από τον δήμαρχο της Τήλου, Αναστάσιο Αλιφέρη.

Με αφορμή ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Θανάση Πλεύρη

και Άδωνη Γεωργιάδη, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο του Χάρη Καστανίδη με το οποίο οι δύο βουλευτές ενημερώνονται ότι σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, η οποία διαβιβάστηκε για τη διενέργεια προανάκρισης. «Εις βάρος του δημάρχου κ. Αναστασίου Αλιφέρη ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και εις βάρος των συμμετεχόντων στους πολιτικούς γάμους ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία. Η εν λόγω δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί για διενέργεια προανάκρισης», ενημερώνει ο κ. Καστανίδης.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ είχαν απευθυνθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, επειδή το Εφετείο Δωδεκανήσου προ ημερών είχε κρίνει ότι οι πολιτικοί «γάμοι» μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2008 είναι ανυπόστατοι. Η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με τους κ.κ. Γεωργιάδη και Πλεύρη, «εγείρει πλέον ζήτημα της εξέτασης τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών όσων προέβησαν σε αυτή την πράξη» και γι΄ αυτό είχαν ζητήσει από τον κ. Καστανίδη να τους ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ποινικές διώξεις κατά του δημάρχου Τήλου και των ηθικών αυτουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου