Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μεγαλύτερo IQ από τον Αϊνστάιν έχει μια 11χρονη από την Αγγλία


   Ένα 11χρονο κοριτσάκι από την Αγγλία κατάφερε να... κατατροπώσει τον Άλμπερτ Αϊνστάιν! Η 11χρονη Βικτόρια Κόουι συμμετείχε στα τεστ της Μένσα, η οποία δίνει τις πλέον αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις IQ
και σημείωσε δείκτη νοημοσύνης 162, την στιγμή που ο Άλμπερτ Αϊνστάιν θεωρείται ότι είχε IQ 160!
H Βικτόρια δηλώνει έκπληκτη από αυτό το αποτέλεσμα καθώς νιώθει ένα συνηθισμένο κορίτσι. Της αρέσει το κολύμπι και να παίζει φλογέρα, ενώ η πιο ευχάριστη ασχολία της είναι να φτιάχνει παζλ. Όταν μεγαλώσει θέλει να ασχοληθεί με τη βιολογία καθώς είναι το αγαπημένο της μάθημα και προτιμά να γίνει κτηνίατρος καθώς δε τα πάει καλά με τα αίματα!
Οι γονείς της δηλώνουν περήφανοι γι' αυτή. Ήξεραν πάντα ότι ήταν ξεχωριστή και έξυπνη, αλλά αυτή η εξέλιξη τους ξάφνιασε ευχάριστα.
Να σημειώσουμε ότι τα τεστ της Μένσα θεωρούνται τα πιο δύσκολα και όσοι καταφέρνουν να μπουν στην «ομάδα Μένσα» είναι ξεχωριστοί. Μάλιστα η Βικτόρια πήρε το τεστ των ενηλίκων.
IQ 160 έχουν επίσης ο Μπιλ Γκέιτζ, ο Στίβεν Χόκινγκ και ο Κουεντίν Ταραντίνο, ενώ 156 είχε ο Φρόιντ, 145 ο Ναπολέων και 140 η Χίλαρι Κλιντον (135 έχει ο Μπιλ Κλίντον) και η Μαντόνα. Μόλις το 2% του πληθυσμού έχει IQ πάνω από 148. Ο μέσος όρος είναι το 100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου