Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Τραυματίστηκε σε συναυλία και διεκδικεί αποζημίωσηΤο νεοελληνικό έθιμο της ρήψης λουλουδιών σε ερμηνευτές λαϊκών τραγουδιών πονοκεφαλιάζει την… αυστραλιανή Δικαιοσύνη!
 Όλα ξεκίνησαν σε μια συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στη Μελβούρνη το 2009.

Μια ομογενής, η 39χρονη Αργυρώ Μιχελάκη, υποστηρίζει ότι εκείνο το βράδυ βγήκε για να διασκεδάσει, αλλά η διασκέδαση της βγήκε ξινή και η ζωή της στη συνέχεια εξελίχθηκε «σε εφιάλτη».
Η ομογενής, σε μήνυση που κατέθεσε, υποστηρίζει ότι γλίστρησε, έπεσε και τραυματίστηκε και διεκδικεί αποζημίωση για τα ιατρικά της έξοδα, το εισόδημα που στερήθηκε, αλλά και για τον πόνο και το σοκ που υπέστη.
Σύμφωνα με τη μήνυση της κ. Μιχελάκη ο τραυματισμός της οφείλεται στα γαρύφαλλα που πετούσαν οι θαυμαστές του Σφακιανάκη στο είδωλό τους.
«Αρκετός κόσμος πατούσε πάνω στα γαρύφαλλα με αποτέλεσμα το δάπεδο να γλιστράει και να είναι επικίνδυνο. Η πελάτισσά μου έπεσε, και έσπασε τον αστράγαλό της. Είναι ένα τραύμα που θα το κουβαλά σε όλη της την ζωή» είπε ο δικηγόρος της Άντριου Ντίμσι.
Η κ. Αργυρώ Μιχελάκη μήνυσε τους υπευθύνους του οργανισμού Melbourne and Olympic Parks Trust που διαχειρίζεται το στάδιο Hisense Arena όπου δόθηκε η συναυλία του Σφακιανάκη καθώς και την εταιρία που την οργάνωσε Juggernaut Entertaiment.
H κ. Μιχελάκη υποστηρίζει ότι τόσο οι υπεύθυνοι της αίθουσας όσο και οι οργανωτές της συναυλίας. ευθύνονται για τον τραυματισμό της. γιατί επέτρεψαν στους θαμώνες να πετάνε γαρύφαλλα με αποτέλεσμα η ίδια να εκτεθεί σε κίνδυνο.
Ο κ. Θόδωρος Κανατάς από την εταιρία Juggernaut Entertaiment δήλωσε ότι παλαιότερα οι θαμώνες έσπαγαν πιάτα.
«Τώρα», συνέχισε, «πετάνε λουλούδια για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους. Είναι μια παράδοση δεκαετιών».
Ο κ. Κανατάς μας είπε ότι ξαφνιάστηκε όταν ενημερώθηκε για τη μήνυση.
«Εκείνο το βράδυ δεν μου ειπώθηκε τίποτα. Το πληροφορήθηκα μήνες μετά. Εμείς υποστηρίζουμε ότι είμαστε αθώοι».
 Κατά τον κ. Κανατά, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι ο τραυματισμός δεν αναφέρθηκε αμέσως.
«Εμείς θα υποστηρίξουμε την αθωότητά μας και η όλη υπόθεση θα ερευνηθεί δεόντως» μας είπε, προσθέτοντας ότι θα εξεταστούν και όλες οι κάμερες της αίθουσας.
«Δεν μπορεί κάποιος που έχει τραυματιστεί να το δηλώνει μήνες ή χρόνια μετά. Αυτό δημιουργεί και προηγούμενο» συμπλήρωσε ο κ. Κανατάς.
Για το όλο θέμα έδειξαν ενδιαφέρον και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης που έγραψαν σχετικά ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Melbourne and Olympic Parks Trust εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την τοποθέτηση τραπεζιών και τη ρίψη γαρύφαλλων σε αίθουσές του σε μελλοντικές εμφανίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών.
Από την έκβαση της δίκης θα εξαρτηθεί και αν οι ασφάλειες θέσουν ανάλογο όρο, δηλαδή απαγόρευση της ρίψης γαρύφαλλων, προκειμένου να ασφαλίζουν κάποιες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου