Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

«Άπλετο φώς στο έργο- φάντασμα»


Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση σχετικά με τις καταγγελίες για την πληρωμή εργασιών που είχαν μείνει ανεκτέλεστες, για το έργο απένταξης από το Γ' ΚΠΣ της παράκαμψης Σπάρτης αναφέρει μεταξύ
άλλων ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές καταγγελίες.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρει επίσης ότι μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του πληροφορήθηκε για την ύπαρξη προβλημάτων στο συγκεκριμένο έργο και προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος ζήτησε εγγράφως και από τη ΔΕΚΕ και από τη Διαχειριστική Αρχή να του καταθέσουν στοιχεία και απόψεις για το έργο. Όταν τα στοιχεία αυτά έφτασαν στο γραφείο του, σημειώνει ο γενικός γραμματέας, «αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης». Προσθέτει, επίσης, ότι ενεργείται και προανάκριση ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα Σπάρτης τόσο για το έργο αυτό όσο και για το έργο Σελλασίας - Βουτιάνων, που κατέρρευσε δύο μήνες μετά την παράδοσή του.

Ο γενικός γραμματέας επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του τέως νομάρχη υπογραμμίζοντας: «Στις 25 Φεβρουαρίου 2011 η Ειδική Υπηρεσία Αρχής Πληρωμής της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης με υπογραφή του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Σουσούνη μας πληροφόρησε ότι εξετάζοντας τα στοιχεία της σύμβασης του έργου "Παράκαμψη Σπάρτης: Τμήμα Σκούρα-Πυρί" που έχει συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΔΕΚΕ) και της Εταιρείας "ΝΤΙ ΕΣ Α.Ε." διαπίστωσε ότι έχουν πιστοποιηθεί και πληρωθεί εργασίες που δεν έχουν εκτελεστεί. Λόγω του ύψους της δαπάνης που στο Γ' ΚΠΣ ήταν 9.015.000 (7.553.108,11 Κοινοτική Συνδρομή) και του ύψους της δαπάνης στο Ε.Π. ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ, αφού το έργο ήταν "γέφυρα", που ήταν 1.295.000 (Κοινοτική Συνδρομή 1.036.000) το έργο απεντάχτηκε και από το Γ' ΚΠΣ και από το ΕΣΠΑ με ό,τι αυτό σημαίνει».

Συμπληρώνει δε ότι «η Ειδική Υπηρεσία Αρχής Πληρωμής της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης ζήτησε να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Καταπολέμησης Απάτης (ΟLAF). Επίσης, η Ειδική Υπηρεσία Αρχής Πληρωμής της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση αυτή».

Τέλος, ο κ. Αποστολόπουλος επισημαίνει ότι «έχουν γίνει τα πάντα για να αποδοθούν σύντομα τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ποινές. Πρέπει, όμως, ταυτόχρονα να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν το έργο να συνεχιστεί με νέες χρηματοδοτήσεις και να ολοκληρωθεί» και προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε, κινείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου