Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Στα 100.000 ευρώ το κόστος νοσηλείας των 300 μεταναστών της Υπατίας


Στο ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας, το κόστος νοσηλείας στο ΕΣΥ των 300 μεταναστών απεργών πείνας που φιλοξενήθηκαν το
προηγούμενο δίμηνο στο μέγαρο Υπατία της οδού Πατησίων.

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι το ετήσιο κόστος της περίθαλψης παράνομων μεταναστών ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και, όπως πρόσθεσε, «κανείς δεν το αναλαμβάνει».

«Όλη αυτή λοιπόν η ετήσια επιβάρυνση από τα 150 "ορφανά" εκατομμύρια ευρώ, είχε και μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση (σ.σ: από τη νοσηλεία των απεργών πείνας), για την οποία σαν υπουργός Υγείας σκέφτομαι πού θα στείλω τον λογαριασμό -και θα στείλω τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε «τι δουλειά είχαν οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι στο νοσοκομείο και με ποιο δικαίωμα διέταζαν το τι θα τρώνε οι απεργοί(…). Αφού υπάρχουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι που είναι μεγάλοι ανθρωπιστές, ας αναλάβουν εκείνοι το κόστος. Γιατί να το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος; Θα δώσετε τα αντίστοιχα στο ζευγάρι των ανέργων στην Καβάλα που πραγματοποιεί απεργία πείνας ζητώντας δουλειά;» ρώτησε ο βουλευτής.

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε πως σε τέσσερα νοσοκομεία «είχαμε περιπτώσεις όπου συνοδοί παρενέβαιναν στη δουλειά των γιατρών, με σκοπό να μην πάρουν παρά εντερική διατροφή, μέσω ορού». Οι «αλληλέγγυοι» στους απεργούς πείνας ωστόσο, γίνονταν δεκτοί στο νοσοκομείο, όπως και σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ανήμπορος ασθενής ζητά την βοήθεια συνοδού.

Ο κ. Λοβέρδος επαναβεβαίωσε, τέλος, τις προθέσεις της κυβέρνησης να αναπλάσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, κάτι που προϋποθέτει, όπως ανέφερε, και τη διευθέτηση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου