Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πυρηνικός συναγερμός


Μετά τον σεισμό-«γίγαντα» των 8,9 Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει τώρα τον τρόμο της ραδιενέργειας καθώς δύο πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Ο
σεισμός έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων ελαφρού ύδατος ενώ η εταιρία Tepco ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην έκλυση ραδιενεργού ατμού για να μειωθεί η αφύσικα υψηλή πίεση στους αντιδραστήρες ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1.
Μέχρι και 160 άτομα μπορεί να έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια που εκλύθηκε από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια εννέα άτομα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι τοπικές αρχές μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν εκτεθεί εννέα άτομα. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει από 70 έως και 160.
Την ίδια στιγμή σε τουλάχιστον 1.700 υπολογίζονται οι νεκροί και οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για χίλιους τραυματίες, εκατοντάδες αγνοούμενους και τεράστιες υλικές ζημιές.
Περίπου 1.700 νεκροί και αγνοούμενοι είχαν καταμετρηθεί  στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία υπέστη σοβαρές καταστροφές χθες από την ισχυρή σεισμική δόνηση και το τσουνάμι, ένας απολογισμός ο οποίος αναμένεται να μεγαλώσει ώρα με την ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η αστυνομία.
 Οι αρχές της νομαρχίας Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, δεν έχουν νέα από περίπου 10.000 κατοίκους της παραθαλάσσιας πόλης Μιναμισανρίκου, μία ημέρα μετά το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε την περιοχή, όπως αναφέρει σήμερα στον ιστότοπό του το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
 Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το μισό πληθυσμό αυτής της πόλης με περίπου 17.000 κατοίκους, μετέδωσε από τη μεριά του το πρακτορείο Kyodo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου