Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Κάτω από 13 ετών, εκατομμύρια χρήστες του Facebook

Στους όρους χρήσης του Facebook αναφέρεται ρητά ότι για να εγγραφεί κάποιος στην υπηρεσία πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών. Ωστόσο, η εταιρεία έρευνας διαδικτύου ComScore εκτιμά ότι
υπάρχουν περίπου 3,6 εκατομμύρια λογαριασμοί που αντιστοιχούν σε παιδιά μέχρι 12 ετών.

Δεν είναι, βέβαια, καθόλου ασυνήθιστο να δημιουργεί προφίλ στο Facebook ένα παιδί 10 και 11 χρονών, λέγοντας ψέματα για την ηλικία του και χωρίς να το πει στους γονείς του. Ωστόσο, είναι αρκετές οι περιπτώσεις στις οποίες οι ίδιοι οι γονείς δίνουν έγκριση ή και παροτρύνουν τα παιδιά τους να μπουν στο Facebook.

Κάποιοι γονείς δε γνωρίζουν καν ότι υπάρχει ο περιορισμός των 13 ετών για την είσοδο στην υπηρεσία, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ανούσιο το όριο αυτό.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Christona Flores από τις ΗΠΑ, η οποία επέτρεψε στον 11χρονο γιο της να δημιουργήσει προφίλ στο Facebook, μη γνωρίζοντας ότι υπάρχει περιορισμός. Όταν πληροφορήθηκε ότι τα μικρά παιδιά απαγορεύεται να συμμετέχουν στο social network, η απάντησή της ήταν «ε, δεν υπάρχει και όριο ηλικίας για να μπαίνει κάποιος στο Internet».

Πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου