Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία διακόπτουν τη λειτουργία τους


Συνολικά τρεις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν σήμερα ότι σταματούν την παραγωγή στα εργοστάσιά τους στην Ιαπωνία, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, μετά τον
πολύ ισχυρό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή.

Η Toyota Motor Corp θα κλείσει τη Δευτέρα πέντε εργοστάσια συναρμολόγησης -- και αυτά που ανήκουν σε θυγατρικές της -- και 12 μονάδες κατασκευής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, που επικαλείται ανώτερα στελέχη της εταιρείας. Μεταξύ αυτών που θα κλείσουν είναι το εργοστάσιο Central Motor Co στη Νομαρχία Μιγιάγκι και το Kanto Auto Works Ltd στη Νομαρχία Ιβάτε. Οι δύο αυτές νομαρχίες ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό και το τσουνάμι.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία της, γιατί εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια των εργαζομένων και επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή.

Η Nissan Motor Co θα σταματήσει, επίσης, την παραγωγή στις τρεις μονάδες της, δύο από τις οποίες υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, ενώ η Honda Motor Co σταματά την παραγωγή στα εργοστάσιά της στην Ανατολική και Δυτική Ιαπωνία.

Νωρίτερα, η Nippon Steel Corp είχε ανακοινώσει ότι σταματά τη λειτουργία της χαλυβουργίας της στο Καμάισι της Νομαρχίας Ιβάτε. Έκλεισαν επίσης τα εργοστάσια ελαστικών της Toyo Tyre & Rubber Co και της Sumitomo Rubber Industries Ltd στην περιοχή της Φουκουσίμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου