Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Χαλβάς σπιτικός Αρκαδίας


Υλικά
Κύρια Υλικά
  • Ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Σιμιγδάλι ψιλό, 2 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Ζάχαρη άσπρη, 3 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Νερό, 4 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Σταφίδες, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού, μαύρη
  • Κανέλα, 1 κουταλ. της σούπας
  • Καρύδια, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού, κοπανισμένα
 Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να "καβουρντιστεί". Προσθέτουμε την κανέλα και, χαμηλώνοντας τη φωτιά, ρίχνουμε το νερό, στο οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα χωρίς διακοπή, έως ότου ο χαλβάς ξεκολλήσει τελείως από την κατσαρόλα και δεν έχει καθόλου υγρασία. Λίγο πριν τον βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σταφίδα. Τον βάζουμε σε φορμάκια και τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη, κανέλα και κοπανισμένα καρύδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου