Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ενίσχυση 10,2% του τζίρου στη βιομηχανία, τον Απρίλιο


 Αύξηση κατά 10,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Απριλίου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2010, έναντι αύξησης 1,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2010 - Απριλίου 2011, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2009 -
Απριλίου 2010, παρουσίασε αύξηση κατά 7,3%, έναντι μείωσης 14,7% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία.
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 10,2% το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2010, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων κατά 24,8%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και φυσικού αερίου και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 10,8%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών μετάλλων και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.
Επίσης, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 10,2% το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2010, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 1,2%.
Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 31,7%.
Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 1,2% το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2010, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων κατά 29,9%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 1,6%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: τροφίμων και παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα.
Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 31,7% το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2010, προήλθε από τις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων κατά 16,0%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 33,0%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.
Επίσης, η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 31,7% το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2010, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 34,9%.
Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 28,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου