Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για το ελληνικό ζήτημα


 Οι ΗΠΑ προέτρεψαν εκ νέου τις χώρες της ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν γρήγορα το ελληνικό ζήτημα, το οποίο αναφερόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα της «WSJ».

Με τίτλο «H Ευρώπη διαπληκτίζεται για την Ελλάδα», το δημοσίευμα έγραφε ότι το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G7 -ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία-, για να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα.

Η τηλεφωνική διάσκεψη, σημειώνει η εφημερίδα, επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα ωστόσο με δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο, στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο Αμερικανός υπουργός Τίμοθι Γκάιτνερ υπενθύμισε τη θέση του προέδρου Ομπάμα, όπως διατυπώθηκε στη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος η κρίση χρέους να υπονομεύσει τη διεθνή ανάπτυξη.
Η «WSJ» έγραψε ακόμη, ότι μειώνεται η αξιοπιστία της στρατηγικής που εφαρμόζει η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Το μεγάλο πρόβλημα, διευκρίνισε, είναι η πιθανή αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν έχει μία στρατηγική να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου