Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στη γεωργία, το μέλλον της ελληνικής ανάπτυξης

Η γεωργία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων και αναγκαίων εξελίξεων, ενώ η επιστροφή στη γεωργία δεν είναι επιστροφή στο παρελθόν, είναι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της νέας ανάπτυξης επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ανανέωση της ψήφου
εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.


Αναλύοντας τους στόχους της πολιτικής του επισήμανε πως η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για μια σύγχρονη, βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία με επίκεντρο το αγροδιατροφικό μοντέλο.

Όσον αφορά τη γενικότερη πολιτική, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως το χρέος των πολιτικών δυνάμεων του τόπου είναι να «αρθρώσουν μια συνεπή στρατηγική εθνικής συνεννόησης», επικεντρωμένες στο δίπολο «επιστροφή σε θετικά πλεονάσματα και ανασύνταξη της Δημοκρατίας».

«Είναι κρίμα», είπε, που η πρωτοβουλία και οι προτάσεις του πρωθυπουργού αντιμετώπισαν την άρνηση από το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης, αλλά σημείωσε πως «οφείλουμε να επιμείνουμε στη γραμμή αυτή, έστω κι αν χρειαστεί μόνοι μας να σηκώσουμε την ευθύνη έως το τέλος της πορείας, μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν και έως την υλοποίηση στόχων και ενδιάμεσων πολιτικών».

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η εξυγίανση των οικονομικών, οι μεταρρυθμίσεις, η αναβάθμιση του κύρους των θεσμών, το κλίμα ευρύτερης κινητοποίησης και ευρείας συναίνεσης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, δεν αποτελούν ευθύνη ενός κόμματος, «είναι συνολική και διαρκής ευθύνη».

«Το χρέος οδηγεί σε άλλες κατευθύνσεις από σήμερα παραδοσιακά αντιπαλεύονται στις συζητήσεις εντός και εκτός του Κοινοβουλίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός σε αυτή την κρίσιμη πορεία έθεσε τα όρια της εθνικής κυριαρχίας μετά το «όχι» στις επιτροπίες και την ανατροπή της συνταγματικής τάξης και έθεσε την άρνηση σε οποιαδήποτε διαδικασία εμπράγματης υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με έμφαση σημείωσε ότι είναι επείγουσα ανάγκη το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας με δύο ενδιάμεσους στόχους: την επιστροφή σε θετικά πλεονάσματα και την ανασύνταξη της Δημοκρατίας, οι οποίοι συντελούνται στο δύσκολο τοπίο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου