Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αδαείς οι νέοι για τις καταστροφικές συνέπειες της μαριχουάνας


Οι νέοι της Αυστραλίας πιστεύουν ότι η μαριχουάνα είναι μια αβλαβής ουσία η οποία δεν μπορεί να επενεργήσει πάνω τους σημαντικά. Από τους 1.000 Αυστραλούς που έλαβαν μέρος σε έρευνα πανεθνικής κλίμακας, το ένα τρίτο χρησιμοποιεί την κάνναβη, ενώ οι μισοί από αυτούς υποτιμούν τις επιδράσεις που θα μπορούσε να έχει η χρήση της στην υγεία τους. Η εύκολη πρόσβαση των νέων σήμερα στα λεγόμενα «λάιτ» ναρκωτικά και η μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται για  παραισθησιογόνες ουσίες ακόμα και από μικρότερα παιδιά, οδήγησαν στη διενέργεια της εν λόγω έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας «χτυπούν συναγερμό».
Η έρευνα έδειξε ότι οι νέοι Αυστραλοί, ηλικίας 25-34 ετών, ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου όσον αφορά τη χρήση της κάνναβης, αλλά και εκείνη που υποτιμάει περισσότερο τις
βλαβερές της επιδράσεις.
Η στάση αυτή, εννοείται, έχει ως αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη χρήση της μαριχουάνας.
Ένα στα πέντε άτομα ηλικίας 16-24 χρόνων έχει χρησιμοποιήσει κάνναβη, ενώ τέσσερα στα δέκα, ηλικίας 25-34 χρόνων, δήλωσαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει κάποια άλλη ναρκωτική ουσία.

Η μαριχουάνα που είναι ένα μίγμα αποξηραμένων φύλλων, λουλουδιών και σπόρων ινδικής κάνναβης, είναι παραισθησιογόνος ουσία που προκαλεί τη διαταραχή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο χρήστης τον έξω κόσμο. Η χημική ουσία που προκαλεί αυτήν την διαστρέβλωση είναι γνωστή ως THC, το ποσοστό του οποίου αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.
Το κάπνισμα κάνναβης προκαλεί αίσθημα χαλάρωσης, ευφορίας ή γέλιου, αλλά και τον πανικό, την φοβία ή την μανία καταδίωξης.
Στην επόμενη φάση, η κάνναβη μειώνει τις αναστολές και την επιθετικότητα, αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία, αυξάνει τις φαντασιώσεις, μειώνει τη μνήμη και προκαλεί παραισθήσεις. Η παρατεταμένη χρήση της μπορεί να οδηγήσει στην αϋπνία, ανορεξία, αναιμία, ανικανότητα και βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου