Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στρίμωγμα της Γκίλαρντ από τους γκέι


Τα «μαλλιά της κεφαλής τους» πλήρωσαν δύο οργανισμοί ομοφυλόφιλων προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να στριμώξουν την πρωθυπουργό της χώρας, να τους δώσει την…  άδεια γάμου.
Συγκεκριμένα, στον ετήσιο χορό που γίνεται στο Press Gallery, οι οργανισμοί ομοφυλόφιλων GetUp! και Australian Marriage Equality πλήρωσαν $31.100 στη διάρκεια της λαχειοφόρου αγοράς, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα δείπνο για τρία ζευγάρια ομοφυλόφιλων στο Lodge, την κατοικία της πρωθυπουργού. To εν λόγω δείπνο συνήθως κερδίζουν –πληρώνοντας αδρά– μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι δύο οργανισμοί που θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν το θέμα που τους καίει, δήλωσαν ότι «το να έχεις απέναντι την πρωθυπουργό και να την αντικρίζεις πρόσωπο με πρόσωπο, σου δίνει την μοναδική ευκαιρία να την αναγκάσεις να σου πει για ποιο λόγο τα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων δεν έχουν το δικαίωμα να επισημοποιήσουν το δεσμό τους όπως όλα τα άλλα ζευγάρια Αυστραλών».
«Η ελπίδα μας είναι ότι αυτά τα τρία ζευγάρια που θα δειπνήσουν με την κ. Γκίλαρντ θα την κάνουν ν’ αλλάξει γνώμη αναφορικά με το θέμα αυτό και σύντομα οι οικογένειες των ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα απολαμβάνουν την αναγνώριση και τον σεβασμό που έχουν τα άλλα ζευγάρια’ δήλωσε ο Άλεξ Γκρίνουϊτς, από τον οργανισμό Australian Marriage Equality.
Στο ίδιο θέμα, η Σάντι Μίλλερ, η οποία έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο και στο δείπνο θα συνοδεύεται από τη μνηστή της, θα πει αναφορικά: «Το μικρότερο από τα παιδιά μου μας ρωτά ‘μέχρι πότε θα είμαστε αρραβωνιασμένες και γιατί δεν παντρευόμαστε». Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί η κυβέρνηση δεν μας επιτρέπει να παντρευτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου