Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

To mail «έφαγε» 200 εκατ.


   Μετά τον τορναδόρο ο οποίος φέρεται να είναι ο συντάκτης του e-mail το οποίο προειδοποιούσε για χρεοκοπία στις 25 Μαρτίου, η αστυνομία οδηγήθηκε και σε άλλα 4 άτομα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα Νέα, πρόκειται για έναν ψαρά από το Μεσολόγγι, ένα ελεύθερο επαγγελματία κάτοικο Αθηνών και άλλους δύο για τους οποίους δεν υπάρχει περαιτέρω πληροφόρηση.
Το mail μάλιστα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να βγάλουν 200 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες μέσα σε λίγες μέρες και να τα καταθέσουν σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Να σημειώσουμε ότι ο 43χρονος τορναδόρος από την Κρήτη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για «mail αγανάκτησης». «Αν ήξερα τον πανικό που θα προκαλούσε το κείμενό µου δεν θα το έστελνα ποτέ», φέρεται να είπε ο 43χρονος.
«Τα ηλεκτρονικά στοιχεία των αποστολέων του κειµένου έχουν βρεθεί, αλλά αποµένει η ενηµέρωση από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειµένου να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο πρώτος που το έστειλε. ?στόσο δεν αποκλείουµε να υπήρξε ακόµη και συντονισµένη προσπάθεια για τη δηµιουργία πλασµατικών εντυπώσεων όσον αφορά το µέλλον της ελληνικής οικονοµίας», δήλωσαν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου