Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο Ο.Η.Ε εξετάζει στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη


Το σενάριο μιας δυτικής στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη ίσως γίνει πραγματικότητα την Πέμπτη (17/03), καθώς οι Η.Π.Α ανακοίνωσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε, πως πρέπει να εξεταστεί και το
ενδεχόμενο αυτό, εκτός από την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να λάβει την απόφαση για την κατάσταση στη Λιβύη, σήμερα το βράδυ.
«Το συζητάμε πολύ σοβαρά και κάνουμε προσπάθειες στο Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν αποφάσεις που θεωρούμε ότι θα είναι αποτελεσματικές για την προστασία των πολιτών της Λιβύης», δήλωσε η πρέσβης των Η.Π.Α, στα Ηνωμένα Έθνη.

«Η άποψη των Η.Π.Α, είναι ότι χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι να προχωρήσουμε σε ενέργειες που ενδεχομένως να μην περιορίζονται στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων».

Διπλωματικοί ακόλουθοι στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως οι Η.Π.Α, η Βρετανία και η Γαλλία, υποστηρίζουν πλέον την ιδέα της στρατιωτικής επέμβασης, καθώς και τις αεροπορικές επιδρομές για να προστατεύσουν τους πολίτες της Λιβύης.

Εν τω μεταξύ τα στρατεύματα της Λιβύης, προωθούνται προς το επαναστατικό οχυρό της Βεγγάζης, την Πέμπτη (17/03), ενώ στα προάστια της πόλης σημειώνονται αεροπορικές επιδρομές από τους «κανταφικούς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου