Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τελεσίγραφο Καντάφι σε κατοίκους


   Και ενώ ο στρατός του Καντάφι κατευθύνεται στη Βεγγάζη, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Λιβύη, στέλνει τελεσίγραφο στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις στρατηγικής
σημασίας θέσεις. Η πόλη Ατζαμπίγια, το τελευταίο «εμπόδιο» στην προέλαση προς τη Βεγγάζη, φέρεται να πέφτει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων που εξαπέλυσαν την πρώτη χερσαία επίθεση μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς.
Ο στρατός καλεί τους εξεγερμένους στη Βεγγάζη να παραδώσουν τα όπλα τους, καθώς οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Λίβυο συνταγματάρχη πλησιάζουν πιο κοντά στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών.
«Θα σκοτώσει πολίτες, θα σκοτώσει όνειρα, θα μας καταστρέψει» λέει ο Τζαλά αλ-Γκαλά του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει «σφαγή» εάν δεν παρέμβει η διεθνής κοινότητα -η οποία παραμένει, εντούτοις, διχασμένη ως προς το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης.
Με νεότερη ανακοίνωση, ο στρατός έδωσε στους κατοίκους διορία ως τα μεσάνυχτα της Τέταρτης να εγκαταλείψουν περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος όπως οι αποθήκες όπλων και οι οχυρές θέσεις. «Ο στρατός έρχεται να σας υποστηρίξει και να καθαρίσει την πόλη από τις ένοπλες συμμορίες», ανέφερε το διάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου