Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Κλείνουν τα διόδια στην Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου


Σε αποκλεισμό των διοδίων του Ρίου, που βρίσκονται στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, προχωρά αύριο Σάββατο ο δήμος Πατρέων, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Ο αποκλεισμός θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος έστειλε επιστολές σε φορείς, με τις οποίες τους ζητούσε να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση. Επίσης ο δήμος ενημέρωσε τους φορείς, ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός περιλαμβάνει την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα στην δυτική Αχαΐα, στην περιοχή δηλαδή όπου έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.
Ακόμη, η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους φορείς ότι ζητά από την κυβέρνηση να ορίσει σε ποιό χώρο πρέπει να εναποθέτει τα απορρίμματα, με δεδομένο ότι ο υπάρχων ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας έχει ήδη κορεσθεί. Βέβαια ας σημειωθεί, ότι η τοπική κοινωνία της δυτικής Αχαΐας είναι αντίθετη στην μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε τον χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ.

Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού των διοδίων, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, από τους κόμβους του Ρίου και του Λόγγου Αιγιαλείας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου