Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μπαχρέιν: Πυροβολούν διαδηλωτή εν ψυχρώ


   Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου από το Μπαχρέιν με έναν αστυνομικό να πυροβολεί εν ψυχρώ διαδηλωτή.
Το Μπαχρέιν εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση
με τους Σιίτες διαδηλωτές να έχουν εξεγερθεί κατά της εξουσίας. Στους δρόμους διαδηλωτές και αστυνομία επιδίδονται σε συνεχές κυνηγητό. Στο βίντεο αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Πέμπτης, ένας αστυνομικός πυροβολεί μπροστά στην κάμερα έναν άοπλο άντρα που κατευθύνεται προς αυτούς με σφαίρες από καουτσούκ.
Αν και το Μπαχρέιν δεν είναι στο επίκεντρο των εξεγέρσεων, οι τελευταίες μέρες στη χώρα είναι ιδιαίτερα αιματηρές με την αστυνομία να εισβάλλει χθες στην Πλατεία Μαργαριταριού στην πρωτεύουσα Μανάμα, όπου είναι το προπύργιο των διαδηλωτών.
Στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα για την καταστολή των διαδηλωτών έχει στείλει και η Σαουδική Αραβία κάτι που οι Σιίτες χαρακτήρισαν πράξη πολέμου. Γι' αυτό ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, Hamad bin Isa Al Khalifa, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τουλάχιστον έξι διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα από σφαίρες αστυνομικών και όπως επισημαίνει ο νευροχειρούργος Nabeel Hameed οι διαδηλωτές «πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση».
Ο Hamid Zuher, ένας διαδηλωτής, δηλώνει: «Έκαναν χρήση δακρυγόνων και στη συνέχει άνοιξαν πυρ. Σηκώσαμε τα όπλα μας και αρχίσαμε να φωνάζουμε "ειρήνη, ειρήνη". Μετά έπρεπε να τρέξουμε μακριά».
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου