Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Βενιζέλου - Δρούτσα για τις εξελίξεις στη Λιβύη


«Η Ελλάδα θεωρεί ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης, η αποκατάσταση της σταθερότητας και η ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, μέσα από έναν ευρύτατο
διάλογο των συνιστωσών του λαού της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο και αυτή είναι η απαίτηση της διεθνούς κοινότητας, του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης. Δεν είναι αργά».
Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, διάρκειας 75 λεπτών, κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη υπό το φως της τελευταίας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε..

Αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη , ο κ. Δρούτσας σχολίασε ότι η διεθνής κοινότητα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα και μία σαφή προειδοποίηση για άμεση κατάπαυση του πυρός, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: να υιοθετήσει πιο αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς του Καντάφι και να επιτρέψει την ανάληψη οποιουδήποτε μέτρου είναι απαραίτητο για την προστασία των αμάχων.

Ο κ. Δρούτσας επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους της, για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Ζέππος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου