Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Το Υπουργείο Υγείας για το ίδρυμα παιδικής προστασίας «Η Μέλισσα»



Η συνέχιση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας και παιδικής προστασίας ιδιωτικού δικαίου, μετά την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, μέσω των οποίων
επιχορηγούνταν προς ενίσχυση του σκοπού τους, εξασφαλίζεται με την εγγραφή ανάλογων πιστώσεων στον προϋπολογισμό εξόδων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφη απάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση της βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Εύας Καϊλή, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα».

Ο υπουργός ενημερώνει, πάντως, την κα Καϊλή ότι «το υπουργείο, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες για την κοινωνική φροντίδα και την κοινωνική προστασία για τα παιδιά, προωθεί την ηλεκτρονική και επιχειρησιακή διασύνδεση και συνεργασία των υπηρεσιών Παιδικής Προστασίας, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών».

Το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» λειτουργεί από το 1922 και παρέχει στέγη, διατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση σε κορίτσια 6 έως 21 ετών.

Για την εκπλήρωση και ενίσχυση του φιλανθρωπικού του σκοπού λάμβανε κρατική χρηματοδότηση, που κάλυπτε το 30% των αναγκών του μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

Η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Εύα Καϊλή, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, επεσήμανε ότι με τη νέα αυτοδιοικητική οργάνωση, για την οποία οι πλέον αρμόδιοι είναι οι δήμοι, δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το πώς θα γίνεται η χρηματοδότηση και η εποπτεία του Ιδρύματος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου