Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πάνω από 50 νεκροί διαδηλωτές στην Υεμένη


. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Υεμένη το Εθνικό Συμβούλιο Αμυνας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, μετά από το θάνατο τουλάχιστον πενήντα ανθρώπων σε αντικυβερνητική διαδήλωση.
Επίσης 240 άτομα τραυματίστηκαν όταν η Αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον εκατοντάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Σανάα.
Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Αμυνας απαγορεύει ακόμη στους πολίτες να κυκλοφορούν οπλισμένοι.
Ο πρόεδρος Σάλεχ εξέφρασε τη θλίψη του για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν μετά από τη χθεσινή προσευχή και υπογράμμισε ότι η Αστυνομία δεν ήταν παρούσα στο συμβάν και δεν άνοιξε πυρ.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Υεμένης, οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε πολίτες και διαδηλωτές, ενώ ανέφερε ότι είναι σαφές πως υπάρχουν «ένοπλα στοιχεία» ανάμεσα στους διαδηλωτές.
Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τόσο αστυνομικοί με στολές, όσο και με πολιτικά πυροβολούσαν από στέγες, στοχεύοντας στο κεφάλι και στο στήθος τους διαδηλωτές που δέχθηκαν και πυροβολισμούς από κυβερνητικούς οπαδούς.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε «να δοθεί τέλος στις βιαιότητες» στην Υεμένη, ερωτηθείσα σχετικά με το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου