Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πανευρωπαικό δημοψήφισμα για τα πυρηνικά

Την πρόταση του αυστριακού κόμματος των Πρασίνων της αντιπολίτευσης για τη διενέργεια πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος με θέμα την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας, προτίθεται να
υποστηρίξει ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.



Ο κ. Φάιμαν θεωρεί ότι η πρωτοβουλία είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως, όπως ο ίδιος πρόσθεσε σε σχετικές δηλώσεις του, «οι αντίπαλοι είναι καλά οργανωμένοι, το πυρηνικό λόμπι από τα ισχυρότερα στον κόσμο και διαθέτει πάρα πολλά οικονομικά μέσα».



Αναφερόμενος στην απειλούμενη πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία, ο Αυστριακός καγκελάριος χαρακτήρισε την πυρηνική ενέργεια «πλάνη από την οποία πρέπει να ξεφύγουμε» και απαίτησε να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση του θέματος ως προς την χρήση της πυρηνικής ενέργειας καθώς, όπως σημείωσε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα σαν να μην συνέβη τίποτε.



Σύμφωνα με τον Καγκελάριο, η Αυστρία θα ασκήσει εκ νέου πίεση τόσο στην εδρεύουσα στη Βιέννη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας όσο και στην «Euratom», ώστε το κέντρο βάρους της έρευνας να μην βρίσκεται στη διεύρυνση των προγραμμάτων πυρηνικής ενέργειας αλλά στη δυνατότητα εγκατάλειψής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου