Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Πλήρωσε ακριβά για το ροζ βίντεο...


   Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι η βιντεοσκόπηση προσωπικών ερωτικών στιγμών εν αγνοία του ενδιαφερόμενου και η γνωστοποίηση του περιεχομένου των βιντεοταινιών σε τρίτους, γεννά δικαίωμα αξίωσης από το «θύμα» για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που δέχθηκε η προσωπικότητά του. Έτσι, ένας επιχειρηματίας από την Βόρεια Ελλάδα θα αναγκαστεί να
πληρώσει πολύ ακριβά τη δημοσιοποίηση ενός ροζ βίντεο που έδειχνε αυτόν και την πρώην του.
Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτηση αναίρεσης κατά απόφασης Εφετείου της Βορείου Ελλάδος που είχε επιδικάσει, σε βάρος εμπόρου γυναικείων ρούχων το ποσό 30.000 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης την οποία προκάλεσε σε γυναίκα με την οποία συνδεόταν στο παρελθόν. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι με την συμπεριφορά του προσέβαλε παράνομα την προσωπικότητά της.
Συγκεκριμένα η δικαστική απόφαση δέχθηκε ότι λίγα χρόνια μετά την διακοπή της σχέσης τους και ενώ εκείνος είχε ήδη αποκτήσει οικογένεια, άγνωστο άτομο παρέδωσε στο σπίτι της γυναίκας, η οποία τότε δεν είχε οικογένεια, εφτά βιντεοταινίες με σκηνές από ερωτικές συνευρέσεις του με 6-7 γυναίκες και σε δύο από τις βιντεοταινίες αποτυπώνονταν σκηνές από τις ερωτικές συνευρέσεις των δύο.
Ο άνδρας υποστήριξε ότι οι βιντεοταινίες είχαν κλαπεί πριν από χρόνια από το σπίτι του και αμφισβήτησε ότι απεικονιζόταν η συγκεκριμένη γυναίκα, λόγω της θολής λήψης, αλλά από πραγματογνωμοσύνη ειδικών επιβεβαιώθηκε ότι ήταν εκείνη.
Λίγο πριν πάρει τις βιντεοταινίες η γυναίκα δεχόταν τηλεφωνήματα από αγνώστους, με άσεμνο περιεχόμενο και προσβλητικά σχόλια, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι είχαν ήδη δει τις βιντεοταινίες.
Η γυναίκα κατέθεσε αγωγή ζητώντας αποζημίωση για την βαριά προσβολή της προσωπικότητάς της, λόγω της παράνομης βιντεοσκόπησης εν αγνοία της και της γνωστοποίησης του περιεχόμενου της σε τρίτους, γεγονός που προκάλεσε σημαντική ηθική βλάβη και προσέβαλε την ψυχική της υγεία.
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση κρίνοντας εύλογο το ποσό της αποζημίωσης, ενόψει και της καλής οικονομικής κατάστασης του πρώην ερωτικού συντρόφου.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου