Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

« Η Ιταλία δεν είναι οίκος ανοχής»


Την άμεση παραπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη ζήτησε επίσημα την Τετάρτη η Εισαγγελία του Μιλάνου για την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ. Οι εισαγγελείς υπέβαλαν σχετικό δικαστικό αίτημα και η απόφαση αναμένεται εντός των προσεχών ημερών. Ο Καβαλιέρε επιμένει ότι ουδέποτε έχει πληρώσει για σεξ, μιλά για φάρσα και καταγγέλλει πολιτικά υποκινούμενη από την Αριστερά συνωμοσία για τη σπίλωσή του. Οι Ιταλίδες, εν τω μεταξύ, ετοιμάζουν για την προσεχή Κυριακή μεγάλη διαδήλωση προς υπεράσπιση της
αξιοπρέπειάς τους.
Ο δικαστής, στον οποίο υπεβλήθη το αίτημα της Εισαγγελίας του Μιλάνου για την άμεση παραπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει στη διάθεσή του πέντε ημέρες προκειμένου να δώσει την απάντησή του, αν και αυτή η προθεσμία είναι δυνατόν να παραταθεί για μικρό διάστημα.
Εάν ο δικαστής συμφωνήσει, η δίκη θα μπορούσε να αρχίσει σε διάστημα δύο μηνών.
«ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ»...
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «αηδιαστική» την έρευνα εις βάρος του και κατηγόρησε την Εισαγγελία του Μιλάνου ότι ενεργεί «αποκλειστικά με ανατρεπτικούς στόχους».
«Ως προς αυτή την ιστορία των δικών, μπορώ μόνο να πω ότι είναι μία φάρσα, πρόκειται για κατηγορίες χωρίς καμία βάση. Το σύνολο της έρευνας δεν έχει στόχο παρά την δυσφήμηση από τα μέσα ενημέρωσης. Δεν ανησυχώ για μένα προσωπικά. Είμαι ένας πλούσιος κύριος που μπορεί να περάσει τον χρόνο του κατασκευάζοντας νοσοκομεία για παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ήθελα πάντα» είπε στους δημοσιογράφους.
Οι εισαγγελείς ζητούν την παραπομπή του Ιταλού πρωθυπουργού με τις κατηγορίες ότι πλήρωσε για να έλθει σε ερωτική επαφή με την ανήλικη Μαροκινή Καρίμα, γνωστή ως Ρούμπι, (υποστήριξη της εκπόρνευσης ανηλίκων) και παρενέβη προσωπικά όταν εκείνη συνελήφθη για κλοπή (κατάχρηση εξουσίας).
Οι εισαγγελείς τονίζουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με «σημαντικό αριθμό γυναικών» πέραν της Καρίμα ελ Μαχρούγκ, η οποία ήταν 17 ετών όταν συμμετείχε στα περιβόητα πάρτι του Καβαλιέρε στη βίλα του στο Άρκορε, έξω από το Μιλάνο.
Η κίνηση των εισαγγελέων να ζητήσουν άμεση παραπομπή σημαίνει ότι οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι διαθέτουν επαρκή στοιχεία για να παραλείψουν την δικαστική προκαταρκτική διαδικασία, και αναμένεται να ενισχύσει την πίεση στον 74χρονο Μπερλουσκόνι, η κεντροδεξιά κυβέρνηση του οποίου κρέμεται από μία κλωστή.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνείται όλες τις κατηγορίες, επιμένει ότι ποτέ δεν έχει πληρώσει για σεξ και καταγγέλλει συνωμοσία πολιτικά υποκινούμενων από την Αριστερά δικαστών για να τον απομακρύνουν από την εξουσία. Μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Ρούμπι.
Το σκάνδαλο έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι , η οποία είχε ήδη αποδυναμωθεί μετά την αποχώρηση του Τζιανφράνκο Φίνι από το κόμμα Λαός της Ελευθερίας τον περασμένο χρόνο.
Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ούτε η διατύπωση των πρόσφατων κατηγοριών έχει καταφέρει τη χαριστική βολή τον δισεκατομμυριούχο-πρωθυπουργό.
ΟΙ ΙΤΑΛΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Για πολλές Ιταλίδες, η εικόνα που εκπέμπει για τις ίδιες το σεξουαλικό σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊ» που εμπλέκει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, γι' αυτό ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στις 13 Φεβρουαρίου για να υπερασπισθούν την αξιοπρέπειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου