Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση για τα ενεργειακά κτίρια στη Λάρισα


Εκατομμύρια κτίρια στην Ελλάδα είναι θερμικά απροστάτευτα

Τη φιλοδοξία έως το 2019 όλα τα κτίρια της χώρας να είναι μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας εξέφρασε σε εκδήλωση για το θεσμικό πλαίσιο βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, στη Λάρισα, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη.


Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων η κ. Καραβασίλη, είναι υποχρέωση της Ελλάδας από το 1993 να προσαρμοστεί στην Οδηγία που είχε εκδοθεί τότε από την Ε. Ε. και η οποία έθετε τα ίδια ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και τώρα, όπως τη θωράκιση των κτιρίων με θερμομόνωση και την αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων σε πρότυπα από άποψη ενεργειακής κατανάλωσης.

Η κ. Καραβασίλη ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι στη χώρα υπάρχουν σήμερα 4 εκατομμύρια κτίρια που είναι θερμικά απροστάτευτα και γι’ αυτό όσο και να κάψουμε πετρέλαιο ή να δουλέψουμε το κλιματιστικό, δεν ζεσταινόμαστε, δεν δροσιζόμαστε.

Τα κτίρια είναι ζωντανοί οργανισμοί και απαιτούν για την κατασκευή τους αρμονική και δημιουργική συνεργασία των πολιτικών, των μηχανολόγων και των αρχιτεκτόνων μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου