Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ιταλικό δημοσίευμα ισχυρίζεται πως η χώρα μας έχει γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης


   Ανησυχητικό δημοσίευμα από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από την εφημερίδα «Corriere della sera», αναφέρει πως στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό, Άραβας τρομοκράτης που σχεδιάζει το... χτύπημά του,. Πιο συγκεκριμένα, τονίζει: «Ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει
θεαματική επίθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα». Μάλιστα, προσθέτει πως ο συγκεκριμένος Άραβας είναι μέλος της λιβανέζικης οργάνωσης «Φατάχ Αλ Ισλάμ», η οποία θεωρείται ότι έχει στενές σχέσεις με την στην Αλ Κάιντα, ενώ φέρεται να έχει «υπό την καθοδήγησή του», αρκετούς εξτρεμιστές και συνεχίζει:
«Ο Ταλέμπ έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο και τους οποίους εφοδίασε σε χρήματα και πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών τους». Παρακάτω μάλιστα αναφέρει πως πρόσφατα συνελήφθη συνεργός του, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο τρομοκράτης έχει ξυρίσει πρόσφατα τα γένια του, ύστερα από σχετική άδεια, που έλαβε από ιμάμη. Στους συντρόφους του συγκαταλέγονται και δύο Λιβανέζοι τρομοκράτες, που είχαν τοποθετήσει βόμβα σε τρένο στη Γερμανία, το 2006, αλλά η έκρηξή αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Ελλάδα, ο Ταλέμπ φέρεται να χρησιμοποιεί μικρά διαμερίσματα, να καταφέρνει να βρίσκει χρήματα και διαβατήρια και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει, αν χρειασθεί, πολλαπλούς τρόπους διαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου