Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «ευρωπαϊκές λίμνες» για την Καστοριά


Λύσεις στα προβλήματα της ρύπανσης της λίμνης Ορεστίδας θα αναζητήσει ο δήμος Καστοριάς, μέσα από τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκές λίμνες». Σε λίγες μέρες αποστολή του δήμου θα μεταβεί στην Βερμπάνια της Ιταλίας, διοργανώτρια πόλη
της πρώτης συνάντησης εργασίας του προγράμματος, που θα γίνει από τις 3 ως τις 6 Μαρτίου.
«Η λίμνη αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα μόλυνσης. Λίμνες έχουν και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες όμως εδώ και καιρό έχουν λύσει τα ζητήματα αυτά και τώρα προσβλέπουν στην τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη των περιοχών τους» εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ιάκωβος Θεοδοσόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργηθούν μικρότερα εταιρικά σχήματα από πόλεις με ομοειδή προβλήματα και θα αναζητηθούν χρηματοδοτούμενες δράσεις για την εξυγίανση των λιμνών.
Σημειώνεται ότι από την Ελλάδα, συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα μόνο ο δήμος Καστοριάς ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 58 συμμετοχές από τη Σουηδία, τη Φιλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου