Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Έκτακτα μέτρα στην Κίνα για την ξηρασία


Η κυβέρνηση της Κίνας δεσμεύτηκε να χορηγήσει βοήθεια ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την αντιμετώπιση της χειρότερης ξηρασίας που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και εξήντα χρόνια, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ίδια ώρα που σημειώθηκαν οι πρώτες χιονοπτώσεις προσφέροντας μικρή
ανακούφιση σε ορισμένες περιοχές.
Το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο συζήτησε χθες Τετάρτη το πρόβλημα της τετράμηνης ξηρασίας, γράφει η εφημερίδα China Daily.

Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε η λήψη έκτακτων μέτρων, όπως η δημιουργία επιπλέον πηγαδιών, η βελτίωση των συστημάτων άρδευσης και η εκτροπή μεγάλων ποσοτήτων νερού προς τις πληγείσες περιοχές, επισημαίνει η εφημερίδα.

Το υπουργικό συμβούλιο υπογράμμισε πως πρέπει "να τονωθεί η παραγωγή σιτηρών και ρυζιού", πληρώνοντας υψηλότερες τιμές στους αγρότες.

Η ξηρασία πλήττει οκτώ επαρχίες στη βόρεια, ανατολική και κεντρική Κίνα, προκαλώντας φόβους για μείωση στην παραγωγή με συνέπεια την άνοδο των τιμών παγκοσμίως.

Στην διάρκεια της νύχτας χιόνισε στο Πεκίνο και την επαρχία Χεμπέι όμως η χιονόπτωση ήταν τόσο μικρή που θα επηρεάσει ελάχιστα την ξηρασία.

Η μεγάλη ξηρασία έχει πλήξει περισσότερα από 6,4 εκατομμύρια εκτάρια σιτηρών--το 35% του συνόλου των καλλιεργειών στις οκτώ αυτές επαρχίες, διευκρίνισε το κινέζικό υπουργείο Γεωργίας. Στην επαρχία Σαντόνγκ, που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα, από τον Σεπτέμβριο η ολική ποσότητα βροχής ήταν μόλις 12 χιλιοστόμετρα, μείωση κατά 85% σε σχέση με το μέσο όρο της βροχόπτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου