Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ελεύθερος με όρους ο 18χρονος «χάκερ» που έχει εντυπωσιάσει τους πράκτορες του FBI


. Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 24ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 18χρονος φερόμενος ως «χάκερ» που έχει εντυπωσιάσει όχι μόνο το Πανελλήνιο με τις ικανότητές του, αλλά ακόμη και τους πράκτορες του FBI.

Ο νεαρός που, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα 15 χρόνια του ήταν ήδη σε θέση να «ξεκλειδώνει» δύσκολες, ασφαλείς σελίδες, σπάζοντας περίπλοκους κωδικούς, σε Ευρώπη και Αμερική, απολογήθηκε για τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικής βόμβας, οπλοκατοχής και πλαστογραφίας, που αφορούν ευρήματα που εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι του στον Aγιο Δημήτριο, όπου και συνελήφθη.
Ο νεαρός φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας τις κατηγορίες και να έδωσε την δική του εξήγηση για τα κατασχεθέντα υλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως οι -κατά την Αστυνομία- 135 πιστωτικές κάρτες δεν ήταν πιστωτικές, αλλά μαγνητικές, τις οποίες κατείχε καθώς αντιπροσωπεύει μέσω Iντερνετ εταιρείες που τις πωλούν.
Για το θέμα του όπλου, ο νεαρός προσκόμισε απόδειξη αγοράς και υποστηρίζει πως κάνει σκοποβολή, ενώ για την -κατά την Αστυνομία- βόμβα φέρεται να είπε πως ήταν μια κατασκευή που είχε φτιάξει για το Πάσχα, αλλά δεν την χρησιμοποίησε. Τέλος, για την αντιασφυξιογόνο μάσκα, ο νεαρός ανέφερε πως την είχε γιατί ασχολείται με το γκράφιτι.
Επίσης, ο 18χρονος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το «χάκιγκ» (σ.σ. ακόμη δεν αντιμετωπίζει καμία σχετική κατηγορία», ενώ απαντά σε όσους τον ρωτούν «ποιo χάκιγκ; δεν έκανα εγώ χάκιγκ!».
Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο 18χρονος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ και των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Ο νεαρός, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «nsplitter», θεωρείται όνομα στο χώρο των κράκερ και των χάκερ και ξεκίνησε τις επιθέσεις από την ηλικία των 13 ετών, λέει διαρκώς πως νοσταλγεί τον υπολογιστή του.
Μάλιστα, όταν προχθές οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν θέλει κάτι, τους ζήτησε με τρεμάμενα χέρια έναn υπολογιστή προκειμένου να ενημερωθεί για το Χρηματιστήριο, για το οποίο όπως είπε έχει πάθος, καθώς διαθέτει πολλές μετοχές εταιρειών.
Οι αστυνομικοί λένε πως ο 18χρονος δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τις πραγματικές δυνατότητές του ενώ παραμένει ψύχραιμος. Μέχρι τη σύλληψή του προγραμμάτιζε να προετοιμαστεί για τις πανελλαδικές εξετάσεις της επόμενης χρονιάς και να διεκδικήσει την εισαγωγή του σε κάποιο Τμήμα Πληροφορικής.
Σύμφωνα με «Tα Νέα», ο 18χρονος ρώτησε τους αστυνομικούς «Πώς με βρήκατε;», όταν στις 6 το πρωί της Τετάρτης μπήκαν στο σπίτι του. Μόλις λίγη ώρα νωρίτερα είχε κλείσει τον υπολογιστή του. Οι αστυνομικοί τού περιέγραψαν το μοιραίο του λάθος έναν μήνα πριν όταν «καρφώθηκε» από τον «proxy server» που χρησιμοποιούσε για τις κυβερνοεπιθέσεις του. Ακουσε σκεπτικός το πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του και τους ακολούθησε χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου