Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οι τουρίστες επιστρέφουν στην Eλλάδα


Οι τουρίστες επιστρέφουν στην Ελλάδα... Τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές-στόχους για τον ελληνικό τουρισμό είναι και πάλι αισιόδοξα, έπειτα από δύο χρόνια ύφεσης, με τους εκπροσώπους του
κλάδου να εκτιμούν ότι φέτος η αύξηση των αφίξεων πιθανόν να φτάσει σε διψήφιο αριθμό!
Από τις πολυάριθμες επαφές με τους μεγάλους tour operators που είχε το τελευταίο τριήμερο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Βερολίνο (ΙΤΒ), ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, προκύπτει ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει στις επιλογές των Ευρωπαίων τουριστών.
Ήδη, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων εκτιμούν ότι η φετινή αύξηση των αφίξεων, σε σχέση με πέρυσι, θα κυμανθεί στο 10%, λόγω και της αστάθειας σε προορισμούς της Βόρειας Αφρικής.
Όπως επισημαίνουν, η φετινή χρονιά θα είναι περίοδος ανάκαμψης, έπειτα από δύο έτη απωλειών ύψους περίπου 7% στις αφίξεις και 2 δισ. ευρώ στο «κομμάτι» των εισπράξεων.
Αναλύοντας τις προκρατήσεις από τις χώρες-δεξαμενές του ελληνικού τουρισμού, οι ξενοδόχοι εστιάζουν στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία εμφανίζει αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι το 14% του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ»
Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου βρετανικού ταξιδιωτικού οργανισμού Τhomas Cook Ρeter Fankhausen, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Γερουλάνο, δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά στις αγορές και θα σημειώσει αύξηση το επόμενο καλοκαίρι».
Ο βρετανικός όμιλος ταξιδιών που μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Αίγυπτο κάθε χρόνο ελπίζει να αντισταθμίσει τις απώλειες από την ακύρωση ταξιδιωτικών πακέτων στην περιοχή, με την οργάνωση ταξιδιών σε εναλλακτικούς προορισμούς, όπως την Ελλάδα και την Ισπανία.
Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία που είναι η δεύτερη μεγάλη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, ήδη οι προκρατήσεις καταγράφουν άνοδο που αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 5% σε σχέση με το 2010. Μάλιστα, αυτή η αύξηση προέκυψε μετά το ξέσπασμα της πολιτικής κρίσης στις αραβικές χώρες.

«ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ»
«Το κλίμα στη Γερμανία αλλάζει. Σταδιακά μεν, αλλά δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ένα νέο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και κάθε τι το ελληνικό» λέει στο «Χρήμα» ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. «Υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει στη χώρα, ότι αρχίζουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και αυτό δημιουργεί και τις σωστές συνθήκες για τον τουρισμό» επισημαίνει ο κ. Γερουλάνος.
Προσθέτει δε: «Η δουλειά που έχει γίνει τελευταία, τόσο από τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και από την Πολιτεία, η δυνατότητά μας να αντιδρούμε γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες της αγοράς, δημιουργεί νέες συνθήκες εμπιστοσύνης με όσους προωθούν την Ελλάδα ως προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου