Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

3 χρονών και 60 κιλά!


   Μη σας ξεγελά η φωτογραφία. Ο Λίου Χάο από την Κίνα είναι μόλις 3 χρονών και ζυγίζει ήδη 60 κιλά, πέντε φορές δηλαδή πάνω από το φυσιολογικό.

Ο Λίου, αν και γεννήθηκε μόλις 2,6 κιλά γρήγορα άρχισε να παίρνει βάρος και λίγο αφότου γεννήθηκε ζύγιζε 10 κιλά!
Οι γονείς του ανησυχούν για την υγεία του αλλά λένε ότι κάθε προσπάθεια για δίαιτα καταλήγει σε αποτυχία καθώς όταν ο Λίου αντιληφθεί ότι η ποσότητα του φαγητού του είναι μικρότερη γίνεται βίαιος και αρχίζει να τσιρίζει πετώντας διάφορα πράγματα.
«Αν δεν τον ταΐσουμε μέχρι να χορτάσει κλαίει συνεχώς και μας πετάει ότι βρει μπροστά του», λέει η μητέρα του μικρού αγοριού. Η αγαπημένη του τροφή είναι ρύζι και παϊδάκια, φυσικά σε τεράστιες ποσότητες!
Οι γονείς του τον προτρέπουν να αθλείται παίζοντας διάφορα παιχνίδια, όμως ο ίδιος δε θέλει. Οι γιατροί του παιδιατρικού νοσοκομείου λένε ότι η παχυσαρκία του μικρού οφείλεται σε μια ακόρεστη επιθυμία και ανάγκη να καταναλώνει τόσο μεγάλες ποσότητες φαγητού λόγω ορμονικών διαταραχών.
«Ο μικρός δεν είναι μια απλή περίπτωση υπέρβαρου παιδιού. Μιλάμε για σπάνια περίπτωση παχυσαρκίας που οφείλεται σε παθολογικά και ορμονικά αίτια. Πρέπει να χάσει επειγόντως βάρος γιατί κινδυνεύει άμεσα η καρδιά του», λέει ο γιατρός που παρακολουθεί το 3χρονο αγοράκι. Ωστόσο αν και οι ορμόνες του προς το παρόν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, οι γιατροί φοβούνται ότι στο μέλλον τα προβλήματά του θα είναι τεράστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου