Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το έγκλημα «ταΐζει» τον τζόγο


Πάνω από $13 εκατ. που προέρχονταν από κλοπές και απάτες, χάθηκαν στον τζόγο κατά τη διετία 2008–2010, σύμφωνα με έκθεση της Εταιρίας Warfield & Associates που εξέτασε το κατά πόσο το
έγκλημα συνδέεται με τον τζόγο.
Η έκθεση της Warfield αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την oμοσπονδιακή kυβέρνηση προκειμένου αυτή να προωθήσει σειρά μεταρρυθμίσεων στην λειτουργία των πόκις, τις οποίες υποσχέθηκε στον ανεξάρτητο βουλευτή Άντριου Γουίλκι, η  πρωθυπουργός προκειμένου να την στηρίξει στην δημιουργία κυβέρνησης.   
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι $77 εκατ. από αυτά που τζογαδόροι έπαιξαν είναι κλεμμένα χρήματα, τα οποία κατάφεραν να βρουν κλέβοντάς τα από φίλους, συγγενείς ή εργοδότες τους.
Συνολικά, διαπράχθηκαν 190 αδικήματα και αποδόθηκαν 147 ποινές σε τζογαδόρους για κλοπές και απάτες.
Ξεχωριστή για όλους τους λάθους λόγους, η περίπτωση μίας γυναίκας που έκλεψε $4,6 εκατ. για να τα παίξει στα πόκις. Να σημειωθεί ότι η έκθεση αναφέρει ότι τα πόκις είναι η μορφή τζόγου που τρώει τα περισσότερα χρήματα που προέρχονται από εγκληματικές πράξεις.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει μία σειρά αλλαγών στην λειτουργία των πόκις έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του τζόγου, με δεδομένο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι πολιτειακές κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες για την λειτουργία και τον έλεγχο των πόκις δεν έκαναν, μιας και μεγάλο μέρος των εσόδων προέρχεται από τον τζόγο.
Μεταξύ αυτών των μέτρων θα είναι η απαγόρευση ανάληψης με κάρτα ποσού μεγαλύτερου των $250 από αυτόματες ταμειακές μηχανές, που βρίσκονται σε χώρους που φιλοξενούν πόκις, αλλά και σε άλλους παραπλήσιους χώρους.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επίσης ζητήσει από τις πολιτειακές να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για την αντιμετώπιση του προβληματικού τζόγου έως τα τέλη Μαΐου.
Ως κύριο όπλο της για την καταπολέμηση του μεγάλου αυτού κοινωνικού προβλήματος,  η κυβέρνηση Γκίλαρντ έχει πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής Παραγωγικότητας σύμφωνα με την οποία πάνω από μισό εκατομμύριο Αυστραλοί υποφέρουν κάθε χρόνο λόγω του τζόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου