Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

«Τα είχα πει δημοσίως για την ΕΥΠ»


Mετά τα έγγραφα που έφερε στο φως το WikiLeaks και δείχνουν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να χαρακτηρίζει την ΕΥΠ «ένα τίποτα» και «επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια», ο Χρυσοχοΐδης δίνει την απάντηση του. «Έχω περιγράψει χιλιάδες φορές δημοσίως την δυσάρεστη κατάσταση που επικρατούσε τότε. Η ΕΥΠ δεν
υπηρετούσε το ρόλο της για την ασφάλεια της χώρας», ανέφερε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΣΚΑΪ.
Ο Μ.Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε «που ακριβώς συνίσταται η "αποκάλυψη" για το θέμα της ΕΥΠ», επισημαίνοντας: «Όταν ανέλαβα το υπουργείο υπήρχε μια πραγματικότητα πολύ δυσάρεστη. Την έχω περιγράψει στον Τύπο και στην Βουλή. Η ΕΥΠ δεν υπηρετούσε το ρόλο της για την ασφάλεια της χώρας. Αλλά από τότε τα πράγματα άλλαξαν πολύ».
«Έχω κάνει χιλιάδες δηλώσεις, έχει μπει εισαγγελέας στην ΕΥΠ, έχει μπει ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και πρόσφατα παρέδωσε την έκθεσή του... Ό, τι αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο είναι πράγματα δημοσίως λεχθέντα και εκπλήσσομαι που εμφανίζονται ως αποκάλυψη» σημείωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιπαρήλθε την κριτική περί ευαίσθητων πληροφοριών για τις οποίες ενημερώθηκε η Ουάσινγκτον, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος τα έχει πει όλα αυτά δημοσίως και αντεπιτέθηκε, λέγοντας: «Πρόκειται για μεγάλη υποκρισία και θεωρίες συνωμοσίας, πολύ προσφιλείς σε ορισμένους».
Ερωτηθείς για την αναφορά περί ελληνοαμερικανικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως οι διεθνείς συνεργασίες για θέματα τρομοκρατίας και εγκληματικότητας είναι μια υπόθεση καθημερινή και πρέπει να υπάρχει, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα, προς όφελος του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου