Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Διαψεύδει σενάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου

Στην κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη Παπανδρέου στην Τουρκία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Δρούτσας ανέφερε: «Ποιος λέει ότι συζητείται συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, λέμε
ευθέως "όχι δεν συζητείται συνεκμετάλλευση"», ενώ πρόσθεσε ότι δεν έγινε σχετική συζήτηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό.
Για το ενδεχόμενο ύπαρξης πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων στο Αιγαίο δήλωσε: «Κάποιοι δημιουργούν την εντύπωση ότι η Ελλάδα σε μια νύχτα έγινε Κατάρ, να μην δίνουμε ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό τέτοιες στιγμές. Ό,τι είναι να αξιοποιηθεί, θα αξιοποιηθεί».Έκανε επίσης λόγο για προκάτ δηλώσεις των κομμάτων για λόγους επικοινωνιακών αναγκών. «Τα εθνικά θέματα είναι 'άγια θέματα', δεν χωράνε λαϊκισμούς», σημείωσε.



Αναφερόμενος στα σενάρια περί μυστικής διπλωματίας, δήλωσε ότι με τον όρο «διπλωματία» είναι αυτονόητο ότι θα πεις εμπιστευτικά κάποια πράγματα, χωρίς να τα μεταφέρεις στη δημόσια συζήτηση. «Είναι αυτονόητο ότι θα συζητήσουν μόνοι τους οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε ότι και πάλι θα υπάρξουν υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.



Για το παρασκήνιο των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών δύο μέρες πριν από την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ, δήλωσε ότι «επικοινώνησα με τον ομόλογό μου Αχμέτ Νταβούτογλου για να διαμαρτυρηθώ και άκουσα αυτά που θεώρησα ότι έπρεπε να ακούσω, για να πάει ο πρωθυπουργός στην Τουρκία».



Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος της Αθήνας είναι η πλήρης εξομάλυνση των διμερών σχέσεων και αυτό προϋποθέτει το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και επίλυση του Κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου