Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πρεμιέρα για διεθνή ταινία γυρισμένη στην Ήπειρο

Μια μεγάλη ελληνοαμερικανική παραγωγή με καταιγιστική δράση, ανελέητες συγκρούσεις και μεγάλες ανατροπές, που αφηγείται το κοινωνικό και οικολογικό αδιέξοδο του σύγχρονου τρόπου ζωής και γυρίστηκε σχεδόν εξολοκλήρου στην Ήπειρο ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.

Πρόκειται για την ταινία του σκηνοθέτη Νίκου Τζίμα «Το πέταγμα του κύκνου», παραγωγή της
 Odeon, που συγκεντρώνει στο καστ της σημαντικούς Έλληνες και ξένους ηθοποιούς, όπως ο Γιάννης Βούρος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Θανάσης Βέγγος, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Πέτρος Φυσσούν, ο James D' Arcy, η Alicia Witt και η Linda Gray.

Η ταινία έχει κεντρικό ήρωα τον Αλέξη, έναν επαναστάτη, παθιασμένο με τη ζωή, τη φύση, τον έρωτα, την ομορφιά φοιτητή, που εξελίσσεται σε ένα «golden boy» ταγμένο στο κυνήγι του κέρδους. Μια τεράστια οικολογική καταστροφή με ανθρώπινα θύματα που προκλήθηκε από την δραστηριότητα μιας κοινοπραξίας πολυεθνικών, ανάμεσά τους και η εταιρία που διευθύνει, θα τον ταρακουνήσει από τη χίμαιρα της υλικής ευδαιμονίας του. Η «αφύπνιση» του Αλέξη έχει το κόστος της, αφού θα αντιληφθεί ότι είναι παγιδευμένος σε ένα θρίλερ διαπλοκής που τον οδηγεί σε μια αδυσώπητη σύγκρουση με τις πολυεθνικές.



Η συνειδητοποίηση των απλών ανθρώπινων πραγμάτων που θυσιάστηκαν στο βωμό του άπληστου σύγχρονου τρόπου ζωής γίνεται με φόντο τη μαγευτική και άγρια ομορφιά της Ηπείρου, κι γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζεται από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.



Το «πέταγμα του κύκνου» θα ξεκινήσει να προβάλλεται την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου σε 70 αθηναϊκούς κινηματογράφους, πριν επιχειρήσει το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου