Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα στο δήμο Ζαχάρως

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, για την ανάδειξη προεδρείου του σώματος. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να
ερευνηθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις.
 Η συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και διακοπές, ενώ περιστατικό χειροδικίας δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Επίμαχο θέμα η εκλογή προεδρείου, αφού η παράταξη της πλειοψηφίας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Πανταζής Χρονόπουλος, υποστηρίζει ότι ανεδείχθη νόμιμα, ενώ παρατάξεις της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η εμπλοκή με τις δημαιρεσίες στον δήμο Ζαχάρως έχει ξεκινήσει από την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου του 2010. Τότε δεν είχαν προσέλθει οι σύμβουλοι των παρατάξεων του Κ. Αλεξανδρόπουλου και του Γ. Μπούσμπουρα, υποστηρίζοντας ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου Ζαχάρως, επικαλούμενοι διαπιστωτική πράξη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Τάσου Αποστολόπουλου, σύμφωνα με την οποία «το επιβληθέν διοικητικό μέτρο της αργίας εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης και ως εκ τούτου, εκτείνεται και στη νέα δημοτική περίοδο που αρχίζει την 1/01/2011».

Από την άλλη πλευρά η παράταξη του Πανταζή Χρονόπουλου υποστηρίζει ότι η ορκωμοσία συμβούλων της αντιπολίτευσης στις 30 Δεκεμβρίου είναι άκυρη, διότι δεν προσήλθαν στην τελετή που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου, όπως όριζε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, δεν δικαιολόγησαν την απουσία τους στο χρονικό διάστημα των πέντε ημερών που ακολούθησαν και ως εκ τούτου πρέπει να εισέλθουν στο δημοτικό συμβούλιο οι αναπληρωματικοί.

Σε δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι «η πλειοψηφία έχει ακέραια την ευθύνη για ότι γίνεται, γιατί όπως συμπλήρωσε αποδομείται η λειτουργία του Δήμου», ενώ κάλεσε την πολιτεία «να φροντίσει να δοθεί άμεσα τέλος σε αυτή την υπόθεση».

Ο Κώστας Αγραπιδάς, επίσης επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «θα πρέπει άμεσα η πολιτεία να αποφανθεί για το ζήτημα της ορκωμοσίας», αφού όπως επεσήμανε «από εκεί ξεκινούν όλα».

Ο Γιώργος Μπούσμπουρας που ανήκει και αυτός στην αντιπολίτευση τάχθηκε κατά των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν την περασμένη Κυριακή, ενώ ο Χρήστος Γιαννόπουλος επικεφαλής και αυτός παράταξης της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «το σωστό θα είναι να συμμετάσχουν όλοι οι εκλεγμένοι από τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου», και πρόσθεσε ότι «το νομικό θέμα δεν είναι δουλειά του δημοτικού συμβουλίου να το λύσει». Μάλιστα υπογράμμισε ότι «εκείνο που θα πρέπει να απασχολεί όλους είναι το τι θα γίνει με τον Καλλικράτη και ποια θα είναι η τύχη της περιοχής και των δημοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου