Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Όλο και περισσότερα «πράσινα δάνεια» ζητούν οι έλληνες


«Πράσινα» δάνεια συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ - 1 δισ. ευρώ εκτιμούν ότι θα χορηγήσουν φέτος οι τράπεζες, για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.
Έτσι, από τις 50 μόλις αιτήσεις που είχαν κατατεθεί στις τράπεζες το πρώτο τρίμηνο του 2010 για φωτοβολταϊκά δάνεια, έφτασαν το

τελευταίο τρίμηνο πέρυσι να ξεπεράσουν τις 2.500.


Από το 1 δισ. ευρώ που θα «πέσει» στη αγορά, εκτιμάται ότι τα 500 εκατ. ευρώ θα είναι χορηγήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον» το οποίο θα αρχίσει να «τρέχει» από τον επόμενο μήνα και υπάρχει δημόσια συμμετοχή ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Το μέσο ύψος των συγκεκριμένων δανείων διαμορφώνεται σε 10.000-15.000 ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρήση του προγράμματος θα κάνουν περίπου 100.000 νοικοκυριά.

Οι αιτήσεις για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ταράτσες -με παράλληλες συμβάσεις για την πώληση του παραγόμενου ρεύματος στη ΔΕΗ- κινούνται ανοδικά. Το μέσο ύψος των συγκεκριμένων δανείων διαμορφώνεται στα 35.000 με 40.000 ευρώ και είναι 25ετούς διάρκειας με επιτόκιο στα επίπεδα του 6%.

Επίσης, ζήτηση για επισκευαστικά δάνεια αναμένουν οι τράπεζες και με αφορμή το πιστοποιητικό Ενεργειακής κατάστασης των κτιρίων που θα είναι υποχρεωτικό για τις αγοραπωλησίες και τις ενοικιάσεις από τις 9 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου