Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Νέος κατάλογος από την ΕΕ με πρώτες ύλες ζωοτροφών


ImageΔημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. ο κανονισμός 575/2011, που περιέχει το νέο κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, σε αντικατάσταση του προηγούμενου.
Σύμφωνα με τον κανονισμό, η χρήση του καταλόγου από τους υπευθύνους των επιχειρήσεων ζωοτροφών θα είναι προαιρετική. Ωστόσο, η ονομασία πρώτης ύλης ζωοτροφών που περιλαμβάνεται στο Μέρος Γ του κανονισμού μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για μια ύλη ζωοτροφών που συνάδει με τις απαιτήσεις της σχετικής καταχώρισης. Η πρώτη έκδοση του καταλόγου πρώτων υλών ζωοτροφών είχε θεσπιστεί με τον κανονισμό (ΕΕ)
αριθ. 24α/2010 της Επιτροπής, της 19ης Μαρτίου 2010.
Οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού τομέα επιχειρήσεων ζωοτροφών, κατόπιν διαβούλευσης με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές αρχές και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική πείρα από γνωμοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων και τις εξελίξεις των επιστημονικών ή τεχνολογικών γνώσεων, εξέδωσαν τροποποιήσεις του κανονισμού 242/2010. Αυτές οι τροποποιήσεις αφορούν νέες καταχωρίσεις και βελτιώσεις των υπαρχουσών καταχωρίσεων.
Η Κομισιόν αξιολόγησε τις υποβληθείσες τροποποιήσεις, επαλήθευσε την εφαρμογή της διαδικασίας και την πλήρωση των όρων που προβλέπονται στο άρθρο 26 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 767/2009 και συμφώνησε με τις τροποποιήσεις, όπως αυτές αναθεωρήθηκαν κατά την αξιολόγηση. Λόγω του μεγάλου αριθμού των τροποποιήσεων του κανονισμού  242/2010, κρίθηκε σκόπιμη, για λόγους συνοχής, σαφήνειας και απλοποίησης, η κατάργηση και αντικατάσταση του εν λόγω κανονισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου