Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«Μαζί τα φάγαμε»...Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο


 με τίτλο τη γνωστή φράση του, ενώ μίλησε για τη μονιμότητα στο δημόσιο, την παράνομη μετανάστευση και την οικονομία

   Στη ΝΕΤ μίλησε το πρωί του Σαββάτου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος προαναγγέλλοντας το κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία και την έκδοση ενός βιβλίου με τον τίτλο «Μαζί τα Φάγαμε:
Ποιοι, πότε και γιατί». Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της μονιμότητας του δημοσίου και της παράνομης μετανάστευσης.
Αναφερόμενος για ακόμα μια φορά στην περιβόητη φράση του «μαζί τα φάγαμε», ο Θ.Πάγκαλος είπε: «Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν». Προανήγγειλε, δε, την έκδοση βιβλίου, το οποίο όπως είπε συγγράφει αυτόν τον καιρό, το οποίο θα εξηγήσει πλήρως το επιχείρημα, καθώς θα τιτλοφορείται: «Μαζί τα Φάγαμε: ποιοι, πότε και γιατί».
Σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα, ο Θ.Πάγκαλος εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα -εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος του 2012 μπορεί το έλλειμμα να έχει περιοριστεί στο 3%- και τότε θα μπορεί να λάβει περισσότερα κοινωνικά μέτρα.
Σε σχόλιο για το ότι οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ο Θ.Πάγκαλος προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που δεν έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την επιτροπή.
Όπως είπε, δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις, αλλά οι 40 οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. «Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει» τόνισε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε και για το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, λέγοντας πως «πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου».
Χαρακτηριστικά, επισήμανε πως μπορεί να διατηρηθεί για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους διπλωματικούς, άντε τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς» και σημείωσε: «δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι».
Ακόμη, επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά, αλλιώς -όπως είπε- δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές για το θέμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης. Υπογράμμισε πως «ο φράχτης στον Έβρο δεν θα σταματούσε παρά μόνο μερικές εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και πάλι θα ήταν επικίνδυνο λόγω των ναρκοπεδίων στην περιοχή».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, σαν παραδειγματισμός για όσους σκοπεύουν να έρθουν παράνομα στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου