Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Απαξιούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη νέα κυβέρνηση


. Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αποδέχθηκαν τον ανασχηματισμό τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε πως «ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ‘ανασχηματισμό’. Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου.

Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διάλυση των δύο εθνικών πρωταθλητών της Οικονομίας μας, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Ειδικά της Ναυτιλίας, που εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται από Υπουργείο σε Υπουργείο…».
Το ΚΚΕ έκανε λόγο για «μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για τη ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας»!
Το ΛΑΟΣ ανάφερε ότι «από μία οικουμενική κυβέρνηση, καταλήξαμε σε μία Κυβέρνηση ‘βαθύ ΠΑΣΟΚ’. Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν»..
Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι «η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό» και προσθέτει ότι «τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης».
Η Δημοκρατική Συμμαχία ανάφερε ότι «ο ανασχηματισμός ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του κ. Παπανδρέου να επιβιώσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Προέκυψε μια εκλογική κυβέρνηση μετατάξεων και ισορροπιών. Το βασικό ζητούμενο για την πατρίδα παραμένει η αποφυγή της χρεοκοπίας και η κινητοποίηση για το σκοπό αυτό, όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, στη βάση της ειλικρίνειας και των συγκεκριμένων πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου να πετύχουμε».
Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά δήλωσε πως «με την πολιτική που επί 20 μήνες εφάρμοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής πρέπει να αλλάξει.Ο ανασχηματισμός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο προσωρινός εξωραϊσμός της εικόνας. Αυτός ο εξωραϊσμός δεν θα έχει αντοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου