Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Καταστροφή για τα δόντια ο θηλασμός από μπουκάλι

Οδοντογιατροί και άλλοι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς να μη δίνουν στα παιδιά τους το μπουκάλι για να βυζαίνουν, γιατί καταστρέφει τα δόντια και τα ούλα.

Το πιο πάνω θέμα ήλθε στην επικαιρότητα όταν οι γιατροί ενός μεγάλου νοσοκομείου για παιδιά διαπίστωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών, μέχρι και 12 μηνών, έχει χαλασμένα δόντια.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Βίμντερ, από το Νοσοκομείο
 Παίδων του Σίδνεϊ, μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά που βυζαίνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το μπουκάλι και κυρίως αυτά που οι γονείς τους το δίνουν για να αποκοιμηθούν.



Τα δόντια που χαλούν, τόνισε ο καθηγητής Βίντμαρ, δεν αφήνουν αμφιβολία, ότι το πρόβλημα προέρχεται από το βύζαγμα των μπουκαλιών.



Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδοντογιατρών της Βικτώριας, δρ Άνι Στιούαρτ, είπε ότι οι γονείς οφείλουν ν α είναι πιο προσεκτικοί για τον τρόπου που σιτίζουν τα παιδιά τους, με το μπουκάλι.



«Κατ’ αρχήν», είπε, «θα πρέπει να εφαρμόζουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα που στόχο θα έχει, να πάψουν μια μέρα να ταΐζουν τα παιδιά τους για να κοιμηθούν και ποτέ να μην τους αφήνουν το μπουκάλι από τη στιγμή που αποκοιμιούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου