Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στην απεργία των γιατρών


Έληξε η απεργία των γιατρών (νοσοκομειακοί, γιατροί του ΙΚΑ και Ιατρικοί Σύλλογοι) μετά από κοινή τους απόφαση το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο προειδοποίησαν ότι θα στραφούν σε νέα μορφή κινητοποιήσεων, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος. Παράλληλα,
αποφασίστηκε να λήξει η κατάληψη του Αμφιθεάτρου του υπουργείου Υγείας.
Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά και άλλες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.
Ωστόσο οι γιατροί του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις 23 Φεβρουαρίου στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.
Στην ίδια απεργιακή κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως αποφάσισε η ομοσπονδία τους (ΟΕΝΥΓΕ), εν όψει των συνελεύσεων που θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία,
προκειμένου να αντιδράσουν με άλλους τρόπους στο νομοσχέδιο, όπως η κατάληψη σε ταμεία νοσοκομείων κατά την διάρκεια των εφημεριών.
Στόχος, οι πολίτες να μην πληρώνουν χρήματα για την εξέταση.
Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΙΚΑ αναφέρουν ότι θα διεκδικήσουν δικαστικά την κατοχύρωση του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασφαλισμένων και να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ, ο οποίος -όπως τονίζουν- συκοφαντείται ως απλός συνταγογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου