Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κατ’ οίκον περιορισμός για τον Στρος-Καν


Ελεύθερος… με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, κρίθηκε, με απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης το βράδυ της Πέμπτης, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν. Ωστόσο, την αποψινή νύχτα θα την περάσει στις φυλακές
καθώς το πρωί της Παρασκευής θα υπογραφεί η αίτηση αποφυλάκισής του.



Ο Στρος-Καν σε αναμονή...Ο κατηγορούμενος, Ντομινίκ Στρος-Καν τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, μετά την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων, έναντι του συνολικού ποσού εγγύησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, θα ελέγχεται ηλεκτρονικά, ενώ ένας ένοπλος σωματοφύλακας θα γίνει η σκιά του.



Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί νωρίτερα εναντίον της έγκρισης του αιτήματος για αποφυλάκιση, θεωρώντας τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ ύποπτο φυγής, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων του που χαρακτήρισαν την απόφαση άδικη και είπαν ότι δεν συνάδει με τις διατάξεις του νόμου. Τελικά μετά από ολιγόλεπτη σύσκεψη το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.



Στη φυλακή την... αποψινή νύχτα



Βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, το σχετικό έγγραφο θα υπογραφεί αύριο Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο Ντομινίκ Στρος-Καν να αναγκαστεί να περάσει τη σημερινή νύχτα στη φυλακή. Στη συνέχεια αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου.



Δείτε πλάνα από τη δικαστική αίθουσα









Βαρύ το κατηγορητήριο



Το Σώμα των ενόρκων απήγγειλε επίσημα το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που διατυπώθηκαν εναντίον του από την 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel.



Παράλληλα, οι ένορκοι αποφάσισαν την παραπομπή του σε δίκη για επτά κατηγορίες περιλαμβανομένης της απόπειρας βιασμού και δύο πράξεις σεξουαλικής επίθεσης. Αυτό σημαίνει ότι ήδη έχουν βρεθεί αρκετά στοιχεία από τις έρευνες που έγιναν ώστε να προχωρήσει η υπόθεση στο επόμενο στάδιο. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο εισαγγελέας «τα στοιχεία εναντίον του είναι σημαντικά και αυξάνονται καθημερινά όσο συνεχίζεται η έρευνα».









Στο πλευρό του η κόρη και η γυναίκα του

Η σύζυγος του Ντομινίκ Στρος- Καν, Αν Σινκλέρ, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, έφτασε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην ακρόαση της αίτησης για αποφυλάκιση του συζύγου της, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.



Η κυρία Σινκλέρ, φορώντας σκούρο σακάκι και φούστα, έφτασε με τη νεαρή γυναίκα γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (18:00 GMT).



Και οι δύο κάθισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπροστά από περίπου εκατό δημοσιογράφους, και η Αν Σινκλέρ κρατούσε το χέρι της κόρης του DSK στο δικό της.



Και οι δύο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, ενώ η κόρη του Στρος-Καν ανέπνεε βαριά για να μην κλάψει. Ο δικηγόρος του κ. Στρος-Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ, ήταν επίσης παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου