Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σε αυτό τον κόσμο τον… κακό


   Μην την ψάχνετε ο κόσμος είναι κακός. Μην δει δύο παιδιά να ταιριάζουν πέφτει πάνω τους να τα φάει. Δηλαδή ρε κύριε αυτοί δεν έχουν καρδιά, Δεν έχουν αισθήματα; Πώς πας εσύ να τους κακολογήσεις δηλαδή; Αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο Ευάγγελος και ο Αχιλλέας είναι ο ένας φτιαγμένος για τον άλλο γιατί να την ψάχνουμε και να βάζουμε με το μυαλό μας χίλια όσα.

Όποιος έχει μάτια βλέπει. Είναι φως φανάρι η δουλειά ότι μιλάμε για ρομαντική ιστορία και έρχεσαι εσύ ο έξυπνος να μιλήσεις για δόλο και συνεργασία. Έ όχι ρε μάγκα αδικία. Μήπως δηλαδή εσύ, ναι ρε σε εσένα μιλάω που αμολάς τις κατηγόριες, δεν τη δάγκωσες ποτέ με τη μια.
Πήγες στο γάμο του ξάδελφου, είδες τη φίλη της νύφης με φόρεμα-ζώνη, σου γύρισε το μάτι, της είπες: «Απέλια;» και αυτή σου είπε «Γιατί όχι;». Εσύ δικαιολογείσαι και τα παιδιά όχι; Τι θα μου πεις ότι δεν ταιριάζουν; Έ όχι ρε μόρτη ούτε ο διάβολος δεν το θέλει αυτό. Είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλο, τέλος!
Κάθονται τα παλικάρια στην ταβέρνα του Χαϊτίδη παραγγέλνουν 30 κιλά παϊδάκια, ένα κασόνι φρυγαδέλι, έξι σούβλες κλέφτικο και δύο σόδες και εσύ, που δεν ξέρεις από αισθήματα, σκέφτεται ότι σου σκάβουν το λάκκο πίσω από την πλάτη σου. Υπάρχει και Θεός και κρίνει και δεν το θέλει το άδικο μεγάλε.
Αλλά ευτυχώς σε αυτή εδώ την χώρα υπάρχει το κράτος με καλαμπαλίκια μάγκα και δεν θα σου περάσει. Το κράτος βλέπει ότι μιλάμε για κλασική περίπτωση «Φίλιππος-Ναθαναήλ», «Ριτζ-Καρολάιν», «Αλίκη-Δημήτρης», «Καμπαμαρού-Ινοκίσι» και πάει λέγοντας. Δεν επεμβαίνει λοιπόν και αφήνει τα παιδιά να προχωράνε μαζί. Μώκο λοιπόν παλιοζηλιάρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου