Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Χρειαζόμαστε μια εθνική κινητοποίηση, μια πανστρατιά»


«Δεν χρειάζονται έξωθεν άκομψες υποδείξεις για να κατανοήσουμε το αυτονόητο: ότι χρειάζεται ενότητα, υπευθυνότητα, συναίνεση» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τη διαφάνεια και τις συμβάσεις.


Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος «Μακάρι να αρκούσε η πολιτική συναίνεση και η συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων. Δυστυχώς. Ποιος μας λέει ότι συμφωνία των κομμάτων σημαίνει και συμφωνία της κοινωνίας, όταν έχουμε μια τέτοια κρίση αντιπροσωπευτικότητας και νομιμοποίησης; Χρειαζόμαστε και τη συμφωνία και της κοινωνίας, της αγοράς, των παραγωγικών δυνάμεων, της κοινωνίας των πολιτών, της Δικαιοσύνης. Συμφωνία σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο. Συμφωνία για τον ρόλο των τραπεζών. Χρειαζόμαστε μια εθνική κινητοποίηση, μια πανστρατιά».

Επίσης, επανέλαβε τα όσα ανέφερε στον εορτασμό της επετείου από την ένταξη του θωρηκτού «Αβέρωφ» στον στόλο ότι ο πόλεμος της γενιάς μας είναι οικονομικός και το δικό μας θωρηκτό «Αβέρωφ» πρέπει να είναι η ενότητα, η υπευθυνότητα, η δουλειά, η επινοητικότητα. «Αυτό είναι τώρα πατριωτισμός. Διότι αν δεν ανατάξουμε το πρόβλημα και δεν λύσουμε τη δημοσιονομική κρίση, δεν έχουμε ακέραιους όλους τους συντελεστές της εθνικής ισχύος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Για σκεφθείτε ότι παράγουμε ακόμη ελλείμματα μέσα από τους ετήσιους προϋπολογισμούς και ταυτοχρόνως προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα των δανειακών αναγκών, το πρόβλημα του μακροπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδιασμού, το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, να κρατήσουμε ανοιχτή την πιθανότητα της επιστροφής στις αγορές και άρα στην πραγματικότητα της ανανέωσης και της εξυπηρέτησης του χρέους και βεβαίως και θέλουμε να κρατάμε αλώβητο τον πυρήνα της κυριαρχίας μας και δεν θέλουμε αυτή η κατάσταση της κρίσης να επηρεάζει την εξωτερική και την αμυντική μας πολιτική και δεν την επηρεάζει. Διότι, αν δώσουμε έστω και μια μικρή ένδειξη ότι είμαστε διατεθειμένοι να καμφθούμε στον πυρήνα της εξωτερικής και της αμυντικής πολιτικής δεν θα υπάρξει μετά φραγμός στη διολίσθηση. Γι' αυτό είναι εθνικό πατριωτικό καθήκον να τα διαχωρίσουμε αυτά και γι' αυτό χρειάζεται στράτευση και συνέπεια και ενότητα και συναίνεση στα θέματα αυτά».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου