Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο Σον Πεν, ξεπεσμένος ροκ σταρ στις Κάννες...


   Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Σον Πεν στις Κάννες με αφορμή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία του Πάολο Σορεντίνο, This Must Be the Place.
Ο Σον Πεν με έντονο μεικ απ και βαμμένα μάτια υποδύεται στην ταινία, έναν ξεπεσμένο ροκ σταρ, ο οποίος πραγματοποιεί ένα
ταξίδι στην Αμερική, αναζητώντας τα ίχνη του βασανιστή του Εβραίου πατέρα του.
«Δεν νομίζω ότι η αίσθηση της εκδίκησης που βιώνουμε στην Αμερική τον τελευταίο καιρό με αφορμή την δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μπορεί να συνδυαστεί με την εκδίκηση που βλέπουμε στην ταινία» είπε ο Σον Πεν σε συνέντευξη Τύπου της ταινίας.
«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ίσως να υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην εκδίκηση στην ταινία και την εκδίκηση γενικότερα, βρίσκεται στην κληρονομικότητά της. Η εκδίκηση περνά από γενιά σε γενιά και είναι μια βαριά κληρονομιά» πρόσθεσε ο ηθοποιός.
Ερωτηθείς γιατί επέλεξε να συνεργαστεί με τον Π.Σορεντίνο, ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε: «Φτιάχνει γρήγορες ταινίες για αργούς ανθρώπους και αστείες ταινίες για θλιμμένους ανθρώπους. Διαθέτει μια ανθρωπιά που αξίζει να δει κανείς στις ταινίες του».
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν βρει παραλληλισμούς ανάμεσα στην περσόνα του Τσεγιέν, τον οποίο ερμηνεύει ο Πεν και τον τραγουδιστή των The Cure, Ρομπερτ Σμιθ, καθώς και με τον Όζι Όζμπουρν.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι θέλησε να φέρει αντιμέτωπους δύο χαρακτήρες: «έναν πρώην ναζί και έναν 50χρονο άνδρα που είναι ακόμα παιδί».
Αυτή φαίνεται να είναι και η βάση της ταινίας, η οποία διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα.
Ο Σον Πεν αναφέρθηκε και στο ροκ εντ ρολ, το οποίο χαρακτήρισε ως «την ασθένεια της ευγενούς κοινωνίας». Τόνισε ότι η μουσική αυτή αποτελεί έναν τρόπο καταπολέμησης της κατάθλιψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου