Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Θαύμα στην Ιαπωνία δυο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί. Απ'την άλλη τα τρόφιμα εμφανίζουν ραδιενέργεια


   Μετά από εννέα μέρες στα συντρίμμια της Ιαπωνιας, ανασύρθηκαν ζωντανοί δυο άνθρωποι! Πρόκειται για μία 80χρονη και έναν 16χρονο που βρέθηκαν ζωντανοί στην πόλη Ισινoμάκι, στη
βορειοανατολική Ιαπωνία. Και οι δύο, σύμφωνα με την ιαπωνική τηλεόραση, ήταν εξαιρετικά αδύναμοι.
Δυστυχώς όμως αυτά είναι μόνο τα καλά νέα από την Ιαπωνία, όπου οι νεκροί έχουν φτάσει τους 8.400 με τους αγνοούμενους να φτάνουν κοντά στους 13.000 και για την ακρίβεια 12.931. Νωρίτερα, η αστυνομία είχαν εκφράσει φόβους πως μόνο στην επαρχία Μιγιάγκι οι νεκροί μπορεί να ανέλθουν σε από 15.000.
Παράλληλα, η Φουκουσίμα παραμένει σε πυρηνικό συναγερμό, όπου τα συνεργεία δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση στον αντιδραστήρα.
Η πίεση στον αντιδραστήρα 3 Daichi στη Φουκουσίμα, η οποία είχε σταθεροποιθεί νωρίτερα, άρχισε ξανά να ανεβαίνει. Η εξέλιξη καθιστά ακόμη πιο πιθανό το ενδεχόμενο τα συνεργεία να καταφύγουν σε «ελεγχόμενη διαρροή» ραδιενέργειας για να αποκλιμακώσουν την πίεση.
Τα συνεργεία έχουν επίσης καταφέρει να αποκαταστήσουν την τροφοδοσία ρεύματος στους αντιδραστήρες 1 και 2, ενώ μη επανδρωμένα μέσα ρίχνουν νερό και στον αντιδραστήρα 4.
Για να αποκατασταθεί όμως το ρεύμα στους αντιδραστήρες 3 και 4 μπορεί να χρειαστούν ημέρες, λένε οι μηχανικοί.
Οι μηχανικοί εμφανίζονται πάντως αισιόδοξοι. Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η μονάδα θα κλείσει οριστικά αφού ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Τρόφιμα μολυσμένα με ραδιενέργεια
Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της Ταϊβάν ανέφεραν πως εντοπίστηκε ραδιενέργεια σε όσπρια έχουν εισαχθεί από την Ιαπωνία.
Η ποσότητα της ραδιενέργειας πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν είναι σημαντική ώστε να προκαλέσει προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία.
Τρόφιμα μολυσμένα με ραδιενέργεια εντοπίστηκαν και εκτός της Ιαπωνίας, συγκεκριμένα σε σπανάκι και γάλα που προέρχονταν από την επαρχία της Φουκουσίμα.
Πολύ μικρής ποσότητας ραδιενέργεια εντοπίστηκε επίσης στο νερό περιοχών του Τόκιο και στη βροχή που πέφτει σε μία αρκετά μεγάλη περιοχή γύρω από την επαρχία της Φουκουσίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου