Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η Γερμανία για τη μη συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις


Την απάντησή του στις καταγγελίες περί απομόνωσης του Βερολίνου, μετά την άρνησή του να μετάσχει στη στρατιωτική επιχείρηση των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ, έδωσε σήμερα ο
Γερμανός ΥΠΕΞ, Γκουίντο Βεστερβέλε.

Η Γερμανία απείχε από την ψηφοφορία της Τρίτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που εξουσιοδότησε για έναρξη δράσης, με στόχο την προστασία των Λίβυων πολιτών από τις αεροπορικές επιθέσεις του Μουάμαρ Καντάφι, ενώνοντας με τον τρόπο αυτό τη φωνή της με αυτές της Κίνας και της Ρωσίας και τασσόμενη κατά των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

«Η εντύπωση ότι η Γερμανία απομονώθηκε από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα είναι απολύτως λανθασμένη. Πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι μόνο κατανοούν τη θέση μας, όχι μόνο τη σέβονται αλλά και την συμμερίζονται», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βεστερβέλε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων να αναφέρει ποιές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμερίζονται τη γερμανική θέση, ο κ. Βεστερβέλε ανέφερε την Πολωνία.

Η κυβερνητική απόφαση αποχής της Γερμανίας από τη στρατιωτική δράση κατά του Καντάφι, προκάλεσε έντονη κριτική εντός της χώρας. Ο γερμανικός Τύπος, κατηγόρησε τη γερμανική ηγεσία ότι συμπλέει με δικτάτορες και όχι με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου