Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οχι» σε πρόωρες εκλογές


«Οχι σε πρόωρες εκλογές», λέει ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews», παρότι όπως επισημαίνει, «το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει χάσει
την μπάλα».
«Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η χώρα, αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, είναι οι εκλογές», αναφέρει, συμπληρώνοντας:
«Δεν νομίζω ότι και οι ίδιοι οι πολίτες τις θέλουν και ειλικρινά δεν κατανοώ αυτήν την παραφιλολογία που διακινείται. Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και θα σας έλεγα ότι είναι εξίσου επικίνδυνη με την πρόσφατη φημολογία μέσω e-mail για δήθεν χρεοκοπία της χώρας. Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τα σενάρια και ας κάνει καλύτερα τη δουλειά που της έχουν αναθέσει οι πολίτες μόλις πριν από 17 μήνες».
«Πιστεύω πως επιτέλους πρέπει να απαλλαγούμε ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα από τα δεσμά της εκλογολογίας και τους τυχοδιωκτισμούς των πρόωρων εκλογών. Προσωπικά είμαι υπέρμαχος των σταθερών εκλογικών κύκλων και του σταθερού κυβερνητικού χρόνου, ακόμη και με συνταγματική κατοχύρωση στην επόμενη αναθεώρηση», προσθέτει.
Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως «το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα. Επεσε έξω στα έσοδα, ο Προϋπολογισμός που ψήφισε είναι ‘στον αέρα’, οι μεταρρυθμίσεις καρκινοβατούν και η Οικονομία έχει περιέλθει σε βαθιά ύφεση».
Ο κ. Μητσοτάκης, λέει ότι η Ευρώπη, «με τις αποφάσεις της, φρόντισε εκτός των άλλων- να φέρει και πάλι την μπάλα στα πόδια της κυβέρνησης».
«Δεν ξέρω πόσες ακόμα ευκαιρίες θα έχουμε», επισημαίνει ωστόσο, τονίζοντας: «Πραγματικά όμως εύχομαι, για το καλό της χώρας, αυτή τη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου, να πειστεί ο ίδιος, αλλά και να πείσει όλους τους Υπουργούς του ότι δεν μπορούν πλέον να αλληθωρίζουν μεταξύ της υπευθυνότητας που απαιτούν οι περιστάσεις και της εσωκομματικής ψυχανάλυσης».
«Κερδίσαμε πράγματι πολύτιμο χρόνο, αλλά από την κυβέρνηση εξαρτάται πώς θα τον αξιοποιήσει. Δεν χωρούν άλλο ασυνεννοησίες, παλινωδίες και προχειρότητα που υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων και φρενάρουν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας. Ο Γ. Παπανδρέου οφείλει να καταλάβει ότι δεν μπορείς να κάνεις ποδήλατο, πατώντας συγχρόνως το φρένο», λέει ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου